U zoekt een gastouder?

kennismaken-gastoudergezin-HU zoekt opvang in een gezin in uw eigen dorp. Als u werkt wilt u uw kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij een lieve gastouder. Eén die aandacht en warmte geeft. Wij zoeken voor u een geschikte gastouder die aan uw wensen voldoet. In een eerste kennismakingsgesprek met de gastouder kunt u samen kijken of het klikt. Pas daarna wordt de opvang definitief geregeld.

Als u zich aanmeldt, zoeken wij voor u een gastouder die precies past bij uw gezin. We letten daarbij op: manier van opvoeding, levensovertuiging, aanwezigheid van huisdieren, leeftijden eigen kinderen van de gastouder. U geeft zelf uw wensen aan. Als we een gastouder gevonden hebben, volgt er een uitgebreid kennismakingsgesprek. Pas als het klikt tussen u en de gastouder, wordt de opvang definitief geregeld. Voordat de opvang start doen we een risico-inventarisatie in het huis van de gastouders. Is het er veilig voor uw kind? Zijn er aanpassingen nodig zodat ze zich niet kan bezeren? We geven tips en adviezen op het gebied van het veilig maken van een huis en tuin.

U hebt zelf al een gastouder gevonden?

Ook is het mogelijk, zelf een gastouder “mee te brengen”. Dat kan een bekende zijn, een buurvrouw, maar ook een familielid zoals een tante of oma van de kinderen. Zolang ze maar bereid is aan de eisen voor gastouders te gaan voldoen.

Opvang aan huis

In plaats van opvang bij de gastouder thuis bestaat er ook de mogelijkheid om bij u thuis de kinderen op te laten vangen. Deze vorm van opvang kent andere regels en andere tarieven. Wij maken o.a.  gebruik van de Regeling dienstverlening aan huis. Als u hierover meer wilt weten neem dan contact met ons op.

Aanmeldformulier

Button-contactButton-informatie