Verzorging baby’s

verzorging-HU kunt na de bevalling met een gerust hart weer aan het werk, want uw baby is bij ons in goede  handen. Onze ervaren groepsleidsters zorgen voor vertrouwde en veilige opvang van uw kleintje.

Baby’s speciaal plekje in de groep

Er zijn niet meer dan 3 baby’s tegelijk in een groep van 0-4 jaar en ze volgen hun eigen dagritme, in overleg met de ouders. Er is een goede schriftelijke en mondelinge overdracht met de ouders over de wensen rondom voeding (tijden, hoeveelheden, etc.), verschoning en slapen. Aantekeningen over wat en wanneer een baby heeft gegeten en hoe de dag is verlopen worden in het schriftje gezet.

Eten

Moeders kunnen borstvoeding komen geven, hun afgekolfde moedermelk of flesvoeding meegeven, net wat u zelf wilt. In de intake kunt u precies aangeven wat uw wensen zijn.

Tijdens het voeden van de baby wordt er gezellig met haar gepraat, geknuffeld en hebben we onverdeelde aandacht. De omgeving is zo rustig mogelijk.

Slapen

Het bedritueel van thuis wordt door de leidsters overgenomen. Bijvoorbeeld: knuffel mee, slaapzakje aan, speen mee, liedje zingen, etc. Kinderen slapen in slaapkamertjes met goedgekeurde, veilig afgesloten bedjes en regelmatig toezicht van de groepsleidsters. Het kind slaapt zoveel mogelijk in een “eigen” bedje; wat het ziet vanuit het bedje is op die manier vertrouwd en houdt haar dus niet meer wakker. Wij werken met het protocol veilig slapen.

Inrichting

Op alle groepen staan hoge boxen of/en grondboxen waarin baby’s veilig kunnen spelen en kruipen. Er is een ruim aanbod van veilig speelgoed aanwezig op alle groepen, ook voor de allerjongste kinderen.

Button-contactButton-informatieButton-aanmelden