De groepsleidsters van Kindercentrum de Kindertuin & BSO de Boomhut in Surhuisterveen

Surhuisterveen-Kindercentrum-Kindertuin-H

Dieuwke van der Heide-Tjoelker

Dieuwke van der Heide-Tjoelke

Dieuwke van der Heide-Tjoelke

Ik ben Dieuwke van der Heide-Tjoelker en ik werk al 12 1/2 jaar in de kinderopvang. Als groepsleidster en al jaren ook als seniorleidster van de Kindertuin.

Wat werken bij TIKO zo bijzonder maakt is het thuisgevoel, dat aandacht en liefde voor de kinderen altijd voorop staat. Daarnaast is er veel waardering van ouders en collega’s.

Toen ik 10 was en een tante op een kinderdagverblijf ging werken wist ik het: op baby’s passen als werk… dat wil ik!

De ervaring die me het meest bij staat was om op onze trouwdag naar het kinderdagverblijf te komen. Alle ouders, collega’s en kinderen waren aanwezig… erg bijzonder.

Wat ik zal missen als ik ooit weg ga bij TIKO zijn de 1 op 1 momentjes met de kinderen, de gezellige collega’s,  alles eigenlijk… ik vertrek pas op mijn 65ste als het aan mij ligt!

Jantsje van der Sluis

Jantsje van der Sluis

Jantsje van der Sluis

Mijn naam is Jantsje van der Sluis, ik ben 13 jaar werkzaam in de kinderopvang. Mijn eerste baan toen ik van school af kwam was als oproepkracht bij TIKO. Tussen door heb ik nog andere werkzaamheden gehad, maar bij TIKO werkte ik altijd met heel veel plezier, en ik ben hier nu inmiddels alweer enige jaren als vast gezicht op de groep “de Woelmuis”. Mijn stages op school heb ik gelopen in verzorgingstehuizen, toen ik van school kwam vertelde Dieuwke dat ze oproepkrachten zochten bij TIKO.

In eerste instantie dacht ik niet dat het wat voor mij zou zijn, maar ik kon toen meelopen om te kijken wat het precies inhield, het werken op de kinderopvang. Vanaf dag 1 was ik om; dit werk zag ik mezelf wel doen. En ook nu nog blijkt dat dit een goede keuze is geweest.Het werken met kinderen is afwisselend en dankbaar werk, ook heb ik hele leuke collega’s.

Mocht ik om wat voor reden ook ooit weggaan bij TIKO zal ik de saamhorigheid enorm missen.

Inge Kort-Alkema

Inge Kort-Alkema

Inge Kort-Alkema

Mijn naam is Inge Erika Kort-Alkema. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij TIKO. De kinderen maken voor mij het werken bijzonder, de contacten met hun ouders, de fijne samenwerking en vriendschappelijke banden met lieve en leuke collega’s.

Al snel wist ik dat mijn geliefde doelgroep de basisschool kinderen betrof, door het recreatiewerk dat ik deed op de camping van mijn ouders. Zo kwam ik bij werken bij de BSO uit destijds, voor TIKO heb ik gekozen omdat het goed voelde bij de kennismaking en het sollicitatie gesprek.

Mijn bijzonderste ervaring is er eigenlijk constant, bijzonder hoe we ons als collega’s inzetten voor de kinderen en elkaar! Genietend van de bijzonder goede sfeer.

Als ik weg zou moeten zou ik de kinderen erg missen en vooral de warme inzet van mijn lieve collega’s voor de kinderen en elkaar!!!!!!!!!!!!

Alida Everts

Alida Everts

Alida Everts

Mijn naam is Alida Everts. Ik ben als stagiaire begonnen bij de TIKO in Buitenpost op Bommelstein. Hier mocht ik in 2001 aan het werk.  Ruim een jaar later ben ik in Surhuisterveen op de Kindertuin gekomen. Hier werk ik nog steeds met veel plezier. Bijzonder aan het werken met kinderen vind ik vooral hun kijk op de dingen, door ieder uniek kind is geen dag hetzelfde. Daarbij spreken mij de huiselijke en gezellige sfeer op de groep met de kinderen, collega’s en ouders erg aan.

Frieda van der Tuin-de Vries

Frieda van der Tuin-de Vries

Frieda van der Tuin-de Vries

Mijn naam is Frieda van der Tuin-de Vries. Ik werk nu zo’n 11 jaar bij de kinderopvang. Het werk bij de TIKO is bijzonder omdat geen dag hetzelfde is. Na mijn stage op Bommelstein wist ik het zeker: dit werk is wat ik wil gaan doen.

De meest bijzondere ervaring vind ik toch dat ik op mijn trouwdag langs ben geweest bij de Kindertuin. Wat bijzonder om dat te vieren met alle kindjes en collega’s! Ooit weg gaan bij de TIKO? Poeh nee, daar moet ik niet aan denken. Ik geniet enorm van mijn werk bij de TIKO!

Hennie Fokkema

Hennie Fokkema

Hennie Fokkema

Ik ben Hennie Fokkema en woon samen met mijn lieve man en twee wolken van dochters in Drachten. Ik werk al sinds 2003 in de kinderopvang!! Waarvan zo’n 7 jaar (sinds 2006) bij de TIKO, en ik werk daar nog steeds met ontzettend veel plezier. Leuke collega’s en lieve kindjes.

Volgens mijn moeder zei ik als klein meisje al dat ik met kleine kindjes wou werken en dat is altijd zo gebleven, ik kan ook niet bedenken waar ik anders mee zou willen werken.

Ook hoop ik nog lang bij de TIKO te mogen werken, de kwaliteit en de kinderen staan op nummer 1 en zo hoort het!!

Annelies van Dijk

Annelies van Dijk

Annelies van Dijk

Mijn naam is Annelies van Dijk en ik werk bij TIKO sinds februari 2007. We zijn met z’n allen een sterk team, elke dag is weer anders, dat maakt het bijzonder. Nu we met VVE werken is het net even anders en kun je de kinderen met leuke thema’s kennis laten maken, en hier leuke activiteiten mee doen.

Ik besloot dat ik in de kinderopvang wilde werken meteen na mijn stage. De uitdaging om de kinderen iets te leren, motiveren om door te gaan, en tot het gelukt is; trots en blijdschap bij de kinderen, dat vond ik mooi!

Wat ik erg fijn vind is als de kinderen bijna 4 jaar bij je op de groep zitten en je veel dingen met ze beleeft, gebeurtenissen die je bij blijven. Dat doet iets met je.

Tamara Veenstra

Tamara Veenstra

Tamara Veenstra

Mijn naam is Tamara Veenstra. Inmiddels werk ik alweer ruim 6 jaar voor de TIKO Wat de TIKO bijzonder maakt voor mij, is de hechte samenwerking, zowel met de ouders, kinderen als collega’s.

Mijn besluit om in de kinderopvang te werken, zat er al vroeg in. Ik denk dat ik ongeveer 10 jaar was!

De meest bijzondere ervaring van de afgelopen 6 jaar, is voor mij, dat ik ons eigen kindje op de opvang bracht. Zo kon ik ervaren hoe het voelt als ouder i.p.v. als groepsleidster.

Wat ik zou gaan missen als ik de TIKO zou verlaten is de hechte banden met iedereen en de positieve werksfeer!

Idske Buruma-Radema

Idske Buruma-Radema

Idske Buruma-Radema

Ik ben Idske Buruma-Radema en ik ben sinds 2009 werkzaam bij TIKO waar ik met veel plezier werk op de BSO te Surhuisterveen. Daarnaast  zult u mij ook als invalkracht kunnen zien op de dagopvang en andere locaties van TIKO. Van kinds af aan wilde ik al graag werken met kinderen en na een twee jarig opleiding MTRO (medewerker recreatie en toerisme) heb ik voor de opleiding SPW gekozen. Na mijn stage bij TIKO kon ik meteen aan de slag als invalkracht.

Inmiddels ben ik moeder van een 2-jarige zoon, Djimmer-Jan, die ik met heel veel vertrouwen naar ‘’het Kwetternest’’ te Surhuisterveen breng.

Ik maak veel bijzondere momenten mee tijdens mijn werk, zoals afgelopen voorjaar waarbij ik werd aangehouden door de politie omdat ik met een vervoermiddel reed dat zij nog nooit hadden gezien… de Stint (elektrische bakfiets). Gelukkig hadden alle 10 kinderen hun riem om en was het een spannend avontuur waarbij we naderhand erg moesten lachen.

Ik hoop nog lang te mogen genieten van de kinderen van TIKO en samen met mijn lieve collega’s een vertrouwde en huiselijke sfeer te blijven creëren waarin wederzijds respect en plezier voor op staan!

 

Button-contactButton-informatieButton-aanmelden