De groepsleidsters in Kollum

TIKO-H

Minke Wijtsma

minke 3

Minke Wijtsma

Hallo, mijn naam is Minke Wijtsma.
Ik werk al sinds 2003 in de kinderopvang en ben vorig jaar begonnen bij Tiko.
Vanuit mijn stage kon ik een baan krijgen in de kinderopvang en kon ik direct beginnen met werken.

Vanaf jongs af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde werken ze zijn altijd spontaan en eerlijk en een dag is nooit saai je beleefd altijd weer erg leuke dingen. Ook vind ik het fijn om naast mijn leuke collega’s te werken.
Ook kreeg ik de kans om er andere taken naast te gaan doen zo heb ik jaren de roosters gemaakt en ben ik nu senior leidster in Kollum een erg leuke uitdaging om naast mijn werk op de groep te doen.
Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk en hoop het nog jaren te mogen doen.

Janny Reitsema

Janny Reitsema

Janny Reitsema

Mijn naam is Janny Reitsema en ik ben sinds 2000 werkzaam bij TIKO! In 2001 heb ik mijn diploma SPW gehaald en gelijk gesolliciteerd bij de kinderopvang.

Van kleins af aan was het al duidelijk dat ik met kinderen zou gaan werken. Kinderen zijn echt, eerlijk en heerlijk enthousiast.

Ik werk met veel plezier bij TIKO. Ik heb lieve collega’s, waar ik buiten het werk ook veel contact mee heb en de werksfeer is erg prettig.

Mijn kinderen gaan naar Bommelstein waar ik ze met een gerust hart achterlaat, als ik in Kollum aan het werk ga op de KDV.

Het mooiste aan dit werk is dat je ‘s ochtends bij het hek je naam al hoort, dat de kinderen blij zijn dat je er aan komt. Bij welke baan word je nou zo verwelkomd?!

Geeske van Lingen

Geeske van Lingen

Geeske van Lingen

Mijn naam is Geeske van Lingen en ik werk vanaf januari 1994 bij de kinderopvang. We zijn begonnen in Augustinusga in een woonhuis en nu in Buitenpost in een mooi gebouw. Door het werken met ouders, kinderen uit verschillende milieus, met een eigen karakter, enthousiasme en mentaliteit is en blijft het werk erg leuk!!!!

Ook heb ik gewerkt als klassen-assistent en peuterleidster in de Gemeente Achtkarspelen.
Door het werken met kinderen:

  • hun enthousiasme
  • hun eerlijkheid
  • geen oordeel/vooroordeel hebben
  • hun betrokkenheid
  • hun spontaniteit
  • hun vrolijkheid

werd het voor mij duidelijk dat ik met kinderen wilde gaan werken!!!!!

Jantien Hoekstra

Jantien Hoekstra

Jantien Hoekstra

Mijn naam is Jantien Hoekstra en ben al vanaf 2006 werkzaam in de kinderopvang. Ik mocht na mijn stage bij Amarins blijven werken en na hun faillissement heeft TIKO mij mee over genomen. Waar ik overigens erg blij mee ben.
Ik ga elke dag met plezier naar m’n werk. Ik heb erg leuke collega’s waar ik me ook snel welkom en thuis bij voelde.  En het werken met kinderen is en blijft een feestje. Je ziet ze opgroeien van baby tot tiener. Hoe die ontwikkeling bij elk kind weer verschillend verloopt, vind ik erg bijzonder om te zien. En ik vind het een hele eer dat de ouders hun kostbaarste bezit aan mij toevertrouwen.

Aukje

Aukje Kooijstra

Aukje

Mijn naam is Aukje. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan bij Kinderrevalidatiecentrum Lyndensteijn te Beetsterzwaag. Tijdens de basisschooltijd van mijn drie dochtersben ik 12 jaar vrijwilligster geweest op de Koningin Julianaschool. In 2002 ben ik begonnen op het kinderdagverblijf, destijds Stichting Kinderopvang Kollumerland. In 2009 werd dit Kinderopvang Amarins en in 2014 is dit Kinderopvang TIKO geworden. Inmiddels ben ik al weer 5 jaar leidster op de BSO. Ik kom zelf uit een groot gezin dus heb altijd kinderen om me heen gehad. Het zijn en blijven unieke persoontjes en mede aan ons de taak om hen te begeleiden in deze wereld. Tot ziens Aukje.

Baukje Meindertsma

Baukje Meindertsma

Baukje Meindertsma

Ik ben Baukje Meindertsma- Lijklema en werk al vanaf 2006 in de kinderopvang.
Voor mij was het al heel vroeg duidelijk dat ik in de kinderopvang wilde werken. Ik heb altijd veel op kinderen gepast, maar ook bij de kindernevendienst ben ik nog steeds actief.

Al een aantal jaren sta ik met erg veel plezier op de BSO in Kollum.
Het is erg mooi om te zien hoe het schoolgaande kind zich op veel vlakken ontwikkelt. Omdat een aantal kinderen vanaf hun 4de tot ongeveer het eind van de basisschool al bij ons is, krijg je dat goed mee. Je hebt mooie en interessante gespreken met ze en gaandeweg zie je ze eigen keuzes maken en ontwikkelen ze hun eigen “ik”.

Na het faillissement van Amarins heeft Tiko mij overgenomen waar ik erg blij mee ben. Ik werk met fijne collega’s in een goede werksfeer. We houden elkaar scherp en dat is belangrijk, aangezien we met het kostbaarste bezit van ouders werken.

Werken met kinderen maakt elke dag bijzonder. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ik kan dan ook echt zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Button-contactButton-informatieButton-aanmelden