Voorschoolse en naschoolse opvang

BSO-Voorschoolse-naschoolse-opvang-H

Uw kind gaat naar de basisschool.  Een hele nieuwe fase in het leven uw kind. Ook dan bent u bij TIKO aan het juiste adres voor passende opvang.  Op onze kindercentra bieden we voor- en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Voorschoolse opvang

Op alle BSO groepen van TIKO bestaat de mogelijkheid om voorschoolse opvang af te nemen. De kinderen kunnen vanaf 07.30 uur tot uiterlijk 08.00 uur op de BSO worden gebracht. Het is ook mogelijk om opvang vanaf 7.00 uur af te nemen. De leidster-kind ratio is één groepsleidster op tien kinderen.

Tijdens de voorschoolse opvang kunnen de kinderen vrij spelen. Er is voldoende spelmateriaal aanwezig op de BSO. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om aan tafel een spelletje te doen, een boekje te lezen, te tekenen of met constructiemateriaal te spelen. De groepsleidsters brengen de kinderen vervolgens naar school.

Naschoolse opvang

Na schooltijd worden de kinderen door de groepsleidsters van school gehaald. We lopen met de kinderen of maken gebruik van onze bakfietsen of stints. Kinderen die in een ander dorp op school zitten worden met een taxi naar de BSO gebracht.

Onze BSO groepen bestaan uit maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, de leidster kind ratio is 1 leidster op 10 kinderen. De kinderen worden in een vaste stamgroep geplaatst, zodat ze een band kunnen opbouwen met de andere kinderen en hun leidster(s). Natuurlijk kunnen ze daarnaast spelen met wie ze willen, ook met kinderen uit eventuele andere BSO groepen  op de locatie. Er bestaat ook de mogelijkheid om eens een vriendje mee te nemen naar de BSO, om daar samen te spelen.

Onze groepsruimten zijn huiselijk en gezellig ingericht, voorzien van verschillende speelhoeken met speelgoed en spelmaterialen, geschikt voor deze leeftijdsgroep. Zo is er op iedere BSO o.a. een leeshoek, bouwhoek, poppenhoek/huishoek maar ook grote tafels en stoelen om aan te spelen en knutselen. Toch is de inrichting van de BSO geen statisch gegeven, maar wordt aangepast aan het spel dat de kinderen bedenken. Wij werken met een vast personeelsrooster, zodat kinderen steeds dezelfde gezichten zien en ze weten wie er wanneer aanwezig is.

De BSO is geopend tot 18.30 uur, ook in vakanties en tijdens schoolvrije dagen.

Button-contactButton-informatieButton-aanmelden