Buitenspelen op de BSO

buiten-spelen-HWe beschikken over ruime buitenspeelplaatsen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en hun energie kwijt kunnen.

Bij TIKO vinden we buiten zijn en spelen erg belangrijk. We zoeken daarin het evenwicht tussen veiligheid en uitdaging. Kinderen moeten beschermd worden tegen gevaar én kinderen moeten met grenzen en gevaar leren omgaan. Veilig spelen gunnen we onze kinderen natuurlijk allemaal. TIKO heeft ook niet voor niets geïnvesteerd in gecertificeerde buitenspeelplaatsen en toestellen. Echte ongelukken en echt gevaar moet je gewoon ver weg houden van kinderen. Kinderen hebben ons nodig om ze te beschermen tegen gevaren die ze zelf nog niet kunnen overzien, maar daarnaast hebben kinderen ook uitdaging nodig.

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, te groeien, zich te ontwikkelen. Om te ontdekken, uit te proberen, te herhalen en zo vaardigheden op te doen. Om sterk, lenig en handig te worden en lekker in hun vel te gaan zitten.

Om zelfvertrouwen te krijgen. Kinderen mogen bij ons ook vies worden. Het is natuurlijk mogelijk om kinderen oude (speel) kleding mee te geven. Er bestaat immers geen slecht weer, alleen slechte kleding!

Er is een aparte berging waarin het buitenspeelgoed kan worden opgeborgen. De bestrating leent zich voor fietsen, steppen, tekenen met stoepkrijt, etc. Er is een rustige zone waar gegeten/gedronken/rustig spel gespeeld kan worden. Als er geen bomen zijn zorgen grote parasols en schaduwdoeken voor voldoende schaduw.

Button-contactButton-informatieButton-aanmelden