Stint mag de weg weer op

De Tweede Kamer gaat akkoord met de aanpassingen die minister Van Nieuwenhuizen voorstelt voor de stint. Dat betekent dat de stint voor het volgende schooljaar weer de weg op kan.

Minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen gaat in overleg met de branche over een convenant waarin afspraken worden vastgelegd. Deze gaan over een verplichte training en rijvaardigheidstoets met de stint, verkeerskennis en veilige routes. Aangepaste wetgeving duurt te lang, maar zo’n convenant geldt tot er wetgeving is. Nog voor de start van komend schooljaar moet zo’n convenant worden opgesteld.

Tiko Kinderopvang heeft na het drama in Oss het gebruik van de stints direct geschorst. Tijdens de schorsing van de stint heeft Tiko Kinderopvang de oudercommissies geregeld geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom de stint. De inhoud van het convenant en verdere ontwikkelingen zullen met de oudercommissies worden besproken.

%d bloggers liken dit: