Gezonder eten en meer bewegen bij TIKO

Gezonder eten en meer bewegen bij TIKO

Het afgelopen jaar is bij TIKO door een groep medewerkers gewerkt aan een nieuw beleid op het gebied van voeding en bewegen. Na intensief onderzoek waarbij o.a. de GGD was betrokken, zijn nieuwe keuzes gemaakt in de voeding die we de kinderen aanbieden. Gezonder; dus met minder vet, minder suiker, minder toegevoegde stoffen. Het drinken van water is op een speelse manier ingevoerd en gewoon geworden. Nog meer dan eerst moedigen we kinderen aan tot bewegen en buiten spelen. In september is het nieuwe beleid ingeluid met een Food & Fun Fair op de vier kindercentra, waarbij wethouder Stellinga in Buitenpost de aftrap gaf. Daarna volgde een goed bezochte ouderavond waar we informatie en handige tips kregen van twee deskundigen op het gebied van kindervoeding. Ouders zijn over het algemeen heel positief over het nieuwe gezonde beleid.

Het nieuwe voedingsbeleid van TIKO vindt u hier.