Nieuws van peuterspeelzaal “it Hummelhoekje”

1-IMG_8900

De afgelopen tijd zijn wij bij peuterspeelzaal “it Hummelhoekje in Augustinusga druk geweest met thema LENTE. Bij lente horen natuurlijk jonge dieren en daarom mocht Halbe Harthout van “zijn” boerderij drie jonge konijntjes meenemen naar de speelzaal. Een prachtig gezicht dat jonge spul in de “kring”. Samen met de peuters bekeken wij deze beestjes van top tot teen. We kwamen erachter dat konijnen lange oren hebben, een korte staart, een “op-en-del noas”, en dat ze heeeel zacht zijn. De mem van Halbe vertelde wat konijntjes allemaal eten op een dag, en dat eten had ze ook meegenomen om de peuters te laten zien. Zo mochten wij de dieren voeren met : komkommer, wortels, stukjes appel, brokjes en een stukje bleekselderij. Ook kwam van Karin’s feestboerderij geitje Blacky op bezoek, dit diertje werd groot gebracht met de fles. Verschillende kinderen mochten het geitje de fles geven van juf Karin, die overigens al bijna 20 jaar vrijwilliger is op “it Hummelhoekje”.

Het weer werd de laatste weken beter. De zon ging schijnen en de temperatuur ging omhoog, kortom het was tijd voor de “Voorjaarspleinschoonmaak” en ook dit paste prima in het thema lente. Met vele ouders en peuters voorzien van emmers, vegers, sop en onkruidwieders gingen we aan de slag. Lynna Bosma was heel druk met het onkruid wieden op het plein, haar moeder deed snoeiwerk, Silvan was met mem aan het vegen en Jouke voerde het onkruid af met een kruiwagen en bracht dit naar de composthoop. Met ragebol, boenders en veel sop werden de speelhuisjes schoongemaakt, terwijl de juffen voor de catering zorgden. Drie dagdelen later mocht het resultaat er zijn: een prachtig schoon plein!

Alle ouders hartelijk dank voor jullie inzet en zo zie je maar weer: “vele handen maken licht werk”  Op de foto’s ziet u de kinderen in actie tijdens de activiteiten voor het thema lente.

Terwijl ik dit stukje schrijf hebben wij het thema lente afgesloten en zijn wij bezig met geheimzinnige zaken………namelijk moederdag.

Zo geheimzinnig dat een peuter bij binnenkomst meteen tegen moeder zei: “Mem wy meitsje in hiele moaie  …..foar dy foar memmedei”

Wilt u ook eens kennismaken met de peuterspeelzaal voor Augustinusga en Surhuizum, kom dan gerust een keertje langs. Ook zonder afspraak bent u van harte welkom.

Wij hebben iedere dag OPEN DAG aan de W.B. van der Kooiwei 4a in Augustinusga.

Telefoon: 0512-351783

1-IMG_8948