SKA: “Oog voor kwaliteit en het hart op de juiste plek!

“groepsfoto certificeringOog voor kwaliteit en het hart op de juiste plek!” Dat was de conclusie van trainer Geke Dijkstra over de groep pedagogisch medewerksters van Kinderopvang Achtkarspelen. Na een scholing van anderhalf jaar namen 29 vrouwen stralend hun Piramide-certificaat in ontvangst van wethouder Klaas Antuma en trainer Geke.

Een compliment om trots op te zijn

Geke Dijkstra werkt al 30 jaar in het onderwijs en is gespecialiseerd in voorschoolse methodes, dus een compliment van haar is iets om trots op te zijn. Voor de 29 SKA-groepsleidsters had ze elk een persoonlijke, zeer positieve boodschap bij het uitreiken van het diploma, wat zorgde voor rode koontjes bij de gediplomeerde en applaus van de collega’s.

Als eerste en enige in Friesland die volledige personeel heeft gecertificeerd

Wethouder Klaas Antuma deelde met zichtbaar plezier de certificaten uit en vertelde hoe belangrijk het voor de gemeente Achtkarspelen is dat nu ook op de kinderdagverblijven van SKA in Buitenpost, Surhuisterveen en Harkema het Piramide-programma wordt uitgevoerd. Dit programma is al eerder ingezet bij scholen en peuterspeelzalen, maar voor de kinderopvang is het nieuw. Kinderopvang Achtkarspelen is de eerste en tot nu toe enige kinderopvangorganisatie in Friesland die haar volledige personeel heeft gecertificeerd. Een koploper dus, en Achtkarspelen is hier blij mee, want al sinds 2001 voert de gemeente strijd tegen onderwijsachterstanden en hier is Piramide een belangrijk middel in. Op alle groepen van SKA wordt Piramide uitgevoerd en kinderen die een extra steuntje nodig blijken te hebben worden begeleid door een van de 7 tutoren, die op ieder kindercentrum werkzaam zijn.

Het zijn de mensen die de kwaliteit maken

Complimenten dus alom, ook voor het beleid van Kinderopvang Achtkarspelen dat zo duidelijk op kwaliteit is gericht. Er wordt doorlopend geïnvesteerd in scholing van het personeel, en dat is te merken aan de betrokkenheid en het enthousiasme van alle medewerkers. Want, zoals Geke het samenvatte: het programma is maar een middel, het zijn de mensen die de kwaliteit maken. En juist dát is de kracht van Kinderopvang Achtkarspelen: een goede sfeer, hart voor de kinderen, en met plezier aan de slag met de nieuwe methode.