Kinderopvang Achtkarspelen viert 20 jarig bestaan

Zaterdagmiddag 9 oktober kleurde restaurant Kolkzicht in Surhuisterveen rood wit van de vele ballonnen ter ere van het 20 jarig jubileum van Kinderopvang Achtkarspelen

Zaterdagmiddag 9 oktober kleurde restaurant Kolkzicht in Surhuisterveen rood wit van de vele ballonnen ter ere van het 20 jarig jubileum van Kinderopvang Achtkarspelen

Zaterdagmiddag 9 oktober kleurde restaurant Kolkzicht in Surhuisterveen rood wit van de vele ballonnen ter ere van het 20 jarig jubileum van Kinderopvang Achtkarspelen.

Het onstaan van de kinderopvang

Op 9 oktober 1990 werd er voor het eerst kinderopvang geboden in de gemeente Achtkarspelen. Met maar liefst 1500,- gulden steunde het toenmalig gemeentebestuur dit initiatief. Zij konden toen niet vermoeden dat 20 jaar later, de Stichting Kinderopvang Achtkarspelen, uit zou groeien tot een bruisende organisatie die opvang biedt aan meer dan 650 kinderen en waar meer dan 55 mensen werkzaam zijn.

Burgemeester trots op 20 jaar SKA

Dit gegeven haalde burgemeester Van der Zwan (Achtkarspelen) ook aan tijdens zijn toespraak voorafgaand aan de opening van de feestmiddag. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij er trots op is dat de SKA tegenwoordig gevestigd is in ‘zijn’ Buitenpost, Surhuisterveen en Harkema en dat iedereen in de gemeente gebruik kan maken van de gastouderopvang. Met een brede lach nam directeur Marja van der Plaat een prachtig cadeau van de burgervader in ontvangst waarna het feest van start ging.

Het feest

Er was een heus circus opgebouwd waar de ‘chauffeurs’ Huub en Fred, van circusduo de Circuschauffeurs, hun fraaie kunsten vertoonden. Het hele feest leek even in een penible situatie te komen toen leeuw Freddie ontsnapt bleek te zijn! Gelukkig kon Fred met hulp van de vele kinderen, de leeuw weer snel in zijn hok opsluiten en kon het feest verder gaan.

Het jeugdige publiek was enorm onder de indruk van de trucs die Fred uithaalde met zijn diabolo, maar het hardst werd er gelachen toen Huub negerzoenen in openstaande monden probeerde te gooien. Hilarisch. De hele middag werd aan elkaar gepraat door de komische dames Slier. Zij zorgden er ook voor dat er tijd vrijgemaakt werd om diverse mensen in het zonnetje te zetten, o.a. de winnares van de prijsvraag uit het speciale SKA jublileummagazine Skat’jes.Op het einde van het feestprogramma zongen de beide dames nog een prachtig lied waarin even stil gestaan werd bij het feit dat iedereen bijzonder is en dat iedereen het waard is om te bestaan. Na deze mooie woorden volgde een keihard applaus waarna de kinderen en hun ouders, voorzien van een leuk aandenken, weer naar huis gingen.

Een geslaagde middag voor Kinderopvang Achtkarspelen die zeker van plan is om minstens nog eens 20 jaar door te gaan!