Harkelein naar de Naturij

Harlekein naar naturijIn de zomervakantie gebeurt het wel eens dat er maar een paar kinderen zijn op het kindercentrum. Zo waren op een dag alleen Fokko, Tsjisse en Ferona op Harkelein aanwezig.

Tijd voor een spontaan uitje!! Ze gingen naar de Naturij in Drachten, waar de kinderen heel veel dieren te zien en te aaien kregen: geitjes, eendjes, pony’s, schildpadden, konijnen en verder (niet zo aaibaar) de slangen, spinnen, kikkers en vlinders! De kinderen vonden het natuurlijk prachtig, vooral een wel héél schattig klein geitje, dat speciaal gedag gezegd moest worden toen ze weer weg gingen.

Leerzaam was het ook met allemaal bordjes die bij de dieren hingen met informatie over wat ze eten en waar ze vandaan kwamen. Wat ook in de smaak viel was de speeltuin met een piratenboot en een apenkooi voor kinderen!

Leuk, zo’n dagje met een kleine groep!