Sportieve BSO Buitenpost groot succes

Sinds januari zijn we begonnen met de sportieve BSO in Buitenpost en zoals ze dat in de sport zeggen, willen we nu even een tussenstand geven. De sportieve BSO is bijna hetzelfde als de gewone buitenschoolse opvang maar er is 1 groot verschil! Namelijk SPORT! Kinderen kunnen op de sportieve BSO met allemaal verschillende sporten kennis maken. Gedurende de uren dat kinderen aanwezig zijn op de BSO worden er allemaal sportieve activiteiten gegeven door de groepsleidsters.

Programma sportieve buitenschoolse opvang (BSO)

De dag op de sportieve BSO ziet er zo uit: we halen de kinderen op van school en vervolgens krijgen ze wat te drinken en een koekje en wordt er geluisterd naar alle belevenissen van de kinderen. Daarna moeten de kinderen zich omkleden om te gaan sporten. Met mooi weer wordt er buiten gesport, anders blijven we binnen in het gymlokaal. Hier worden dan allemaal leuke activiteiten gedaan. De afgelopen periode hebben we al heel veel verschillende activiteiten gedaan zoals: basketbal, voetbal, gymnastiek, handbal, slagbal, atletiek, levend ganzenbord, bewegen op muziek, verstoppertje, touw trekken en zijn we zelfs naar de ijsbaan geweest en hebben we gezwommen in zwembad ‘De Kûpe’ in Buitenpost, een heel avontuur maar wel erg leuk en sportief!!

Alle kinderen zijn erg enthousiast en er wordt dan ook alles aan gedaan om te winnen tijdens de activiteiten. Zo wordt er gedanst totdat iedereen duizelig is en wordt er net zolang gedribbeld totdat er gescoord is! Dit enthousiasme van de kinderen is aanstekelijk want wij gaan de sportieve BSO ook steeds leuker vinden.

Samenwerken met sport verenigingen

Daarom zijn we bezig met het nog leuker en sportiever maken van de sportieve BSO! Hiervoor willen we de hulp inschakelen van de sportverenigingen. Deze verenigingen moeten dan activiteiten verzorgen voor de kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen niet alleen leuke activiteiten maar ook uitdagende en kwalitatief goede activiteiten.

Inloopdag: maak kennis met de sportieve BSO

Binnenkort wordt er een inloopdag georganiseerd, zodat iedereen kennis kan maken met de sportieve BSO. Dus als je eens wilt zien of de sportieve BSO iets voor jou is, kun je langs komen en mee sporten. Houd hiervoor de posters in het BSO-lokaal in basisschool “De Mienskip” en ook deze website in de gaten.