Babygroep de Kikkerplons

Op 1 oktober is er een nieuwe groep op de Kindertuin geopend: de Kikkerplons. Voorlopig begint hij als babygroep, omdat er zoveel baby’s werden aangemeld. In een babygroep verblijven maximaal 9 baby’s onder de 2 jaar, begeleid door twee groepsleidsters.

Straks 12 kinderen van 0-4 jaar

Als de baby’s groter worden, verandert de groep vanzelf in een “normale” kinderdagopvanggroep met 12 kinderen van 0-4 jaar. De Kikkerplons is na de verhuizing van de BSO-groep naar het nieuwe gebouwtje, gevestigd in de ruimte van BSO de Boomhut.

Aanpassingen

Natuurlijk waren er wel wat aanpassingen nodig, zoals het maken van een doorgang naar de wc-tjes, verplaatsen van de keuken, plaatsen van een commode en een schilderbeurt. De groepsleidsters hebben met veel plezier voor de inrichting gezorgd, want wat is nu leuker dan het kopen van speelgoed en nieuwe meubeltjes?

Babyhuisjes

Binnenkort wordt er een overkapping geplaatst, zodat de lutjepotjes droog staan. Want de Kikkerplons heeft maar liefst 5 lutjepotjes oftewel babyhuisjes, waarin de baby’s heerlijk rustig – en gezond – buiten kunnen slapen. De overkapping is niet nodig voor de babyhuisjes zelf, maar wel om er bij slecht weer naar toe te lopen.