Kinderen bij SKA gaan meer bewegen

Vorig jaar zijn de BSO-leidsters op cursus geweest om te leren hoe je de kinderen stimuleert om zoveel mogelijk te bewegen. Ze kwamen terug vol leuke ideeën, plannen en nieuwe spelmaterialen, en hebben al heel wat in de praktijk met de kinderen uitgeprobeerd.

Samen spelen = samen werken

Samen spelen, niet alleen met de bedoeling dat er eentje wint, maar vooral, hoe kun je door samen te werken iets bereiken? Bij voorbeeld: een hele grote speelparachute krijg je alleen de lucht in als je dat samen doet en daarbij heel goed op elkaar let en elkaar aanvoelt. En als het lukt, heeft iedereen plezier en succes.

Cursus speciaal opgezet

De cursus werd verzorgd door een bewegingsconsulent van het project “Geef me de 5”, speciaal opgezet om sport en beweging bij kinderen in Achtkarspelen en buurgemeenten te stimuleren. De volgende stap is dat ook de groep kinderen van 0 tot 4 jaar aan de beurt komt. In september start er een cursus speciaal voor kinderopvangleidsters. Wij waren er natuurlijk als de kippen bij om ons op te geven, dus hopelijk ziet u binnenkort al de resultaten.