Een nieuwe buitenspeelplaats?

Binnenkort hopen we te starten met de aanleg van een nieuwe buitenspeelplaats op het terrein van de peuterspeelzaal de Krobbekûle, naast ons. Het wordt een gezamenlijk project van peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Nieuwe inrichting

Aanleiding voor de samenwerking is, dat de speeltuin van de peuters grotendeels was afgekeurd, en wij voor de BSO dringend meer speelruimte nodig hadden. We hebben daarop de handen ineengeslagen en besloten één mooie speelplaats aan te leggen, die geschikt is voor beide leeftijdsgroepen. We hebben voor een rigoreuze aanpak gekozen: de schop gaat erin en hij wordt helemaal opnieuw ingericht.

Een natuurlijke speelplaats

Niet verrassend voor SKA-kenners wordt het een groene, natuurlijke speelplaats, met veel gras en minder steen dan eerst. Wel komen er fietsroutes voor de peuters en blijft er een klein stukje plein, maar verder komt er vooral veel gras, heuvels, een grote zandbak, een speeltoestel (de “drakentafel”) met zand, nog meer zand in een zand-en-water bak, een glijbaan, en voor de grotere kinderen een voetbalveldje en, net als in Surhuisterveen, een vogelnestschommel waar je met een heleboel kinderen tegelijk op kunt. Het mooie van deze samenwerking is, dat de tijden waarop de kinderen aanwezig zijn, naadloos op elkaar aansluiten. Ze zijn er dus nooit tegelijk, waardoor er geen gevaar is, dat kleinere kinderen onder de voet worden gelopen.

In goede samenwerking met de peuterspeelzaal en de gemeente

We zijn erg blij met de goede samenwerking met het bestuur en de leidsters van de peuterspeelzaal en vinden het geweldig dat er op deze manier zoveel kinderen van de speelplaats kunnen genieten. De gemeente neemt voor de peuterspeelzaal het grondwerk voor haar rekening en daarna kunnen wij aan de slag met de aanleg. Het zou fantastisch zijn als het nog voor de zomervakantie klaar is, maar hierin zijn we een beetje afhankelijk van de snelheid waarmee met het grondwerk kan worden begonnen.

We houden u op de hoogte!