Thema in januari en februari: eten en drinken

Week 1: spaghetti

In deze eerste week hebben we spaghetti gemaakt. We kregen een placemat op papier. Hier mochten we spaghetti op plakken en daarna kregen we rode verf. Dan mocht de saus over de spaghetti. We hadden mooi geplakt en daarna gingen we naar de winkel. Allemaal kregen we een karretje en gingen we ingrediënten voor de spaghetti kopen. Allemaal nemen we wat mee naar de kinderopvang en daar word de spaghetti klaargemaakt. Dit is wel leuk, spaghetti eten op de kinderopvang. Allemaal hebben we na het eten een rode toet, maar wat hebben we gesmuld!

Week 2: boerenkool

We kregen een plastic bordje en we kregen groene stukjes papier en een worst van papier. Deze mochten we opplakken en dan heb je een bord met boerenkool. En ook vandaag eten we geen brood…. maar boerenkool! Dit vinden de meesten lekker. Maar als we het niet lusten eten we gewoon een lekker broodje. En niet te vergeten: bij de boerenkool krijgen we ook nog kleine stukjes worst.

Week 3: de vogeltjes moeten ook eten!

De afgelopen twee weken hebben wij lekker gegeten, maar we moeten de vogeltjes ook niet vergeten buiten. We krijgen een stukje touw en een kwast. Met de kwast smeren we boter op het touwtje en dan halen we het touwtje door het vogelzaad heen. Nu mogen we het buiten in de boom hangen. Nu maar goed op letten of we de vogeltjes ook zien eten.