Lekker sporten in de herfstvakantie!

Herfstvakantie op de BSO. Wat doe je als er 14 kinderen zijn en het vakantie is? Natuurlijk… naar de grote gymzaal. Al om 9.45 uur kunnen we in de sporthal terecht. We nemen een tas met drinken met en de traktatie van K. want hij is vandaag voor het laatst We nemen de bolderkar mee en we lopen met ons allen naar de gymzaal. Daar aangekomen kunnen we niet wachten en doen we snel onze jassen en schoenen uit.

Dolle pret

We mogen alles gebruiken en dat is natuurlijk hartstikke leuk. We leggen een dikke mat op de grond en daarvoor een trampoline. De meisjes laten hier zien hoe lenig ze wel niet zijn. Een stukje verderop zijn de jongens aan het voetballen, ze kunnen nu natuurlijk zo hard mogelijk schoppen.

Overstekertje

Hoepels, ballen en lange matten: we mogen echt overal mee spelen. Nu gaan we allemaal leuke spelletjes doen. We beginnen met overstekertje. We rennen met een rechthoek om de pionnen heen. Als we het fluitje horen moeten we recht oversteken en nu er om denken dat we niet tegen elkaar aanbotsen. Als we genoeg hebben gerend zoeken we een vriendje/vriendinnetje op en proberen we met de ogen dicht elkaar te vinden. Dit gaat heel goed, maar toch verdwijnt er af en toe nog iemand buiten het speelveld. Uiteindelijk vinden we elkaar toch weer.

Zakdoekje leggen & tikkertje

We gaan nog zakdoekje leggen en we spelen nog tikkertje. We drinken nu eerst wat limonade in de kleedkamer want iedereen heeft reuze dorst. Maar al snel rent iedereen weer naar het gymlokaal. We vermaken ons weer goed en iedereen wil volgende keer wel weer!

En na zo’n sportieve ochtend rammelen we natuurlijk van de honger. Na het eten ploft iedereen vermoeid op de bank neer en gaan we een tekenfilm kijken.