De mooiste vis van de zee: knutselpret

We gaan de mooiste vis van de zee maken. Eerst lezen we het hele grote boek.

De mooiste vis krijgt vriendjes

Eén vis van de zee is heel mooi, alle andere vissen van de zee zijn dan ook erg jaloers. Ze willen er ook zo mooi uit zien. Als ze vragen of ze ook zo’n mooi schubje mogen hebben, zegt de mooie vis nee. De vissen vinden dat niet leuk en ze willen nu niet meer met de mooie vis spelen. De mooie vis is erg eenzaam en heeft niemand om mee te spelen. Later geeft hij toch zijn mooie schubjes weg en wordt hij weer vriendjes met alle vissen van de zee.

De mooiste vis knutselen

Zo’n mooie vis gaan wij ook knutselen. We verven met mooie glitterverf. We plakken mooie “schubben” van papier erop. Nu nog wat mooie glitters eroverheen. Wat een mooie vissen zijn het geworden. We hebben ze opgehangen en de glitters schitteren allemaal.