Thema dieren in september

Zoals iedereen heeft kunnen lezen zijn we in september van start gegaan, met het thema DIEREN. Wat hebben we zoal gedaan de afgelopen weken?

Thema: boerderij

De eerste twee weken ging het thema over de boerderij. En wat voor dieren lopen er op de boerderij, een wit varkentje wat de kinderen roze hebben geverfd. Een koe zonder vlekken, de kinderen hebben er een prachtige koe van gemaakt door er zwarte vlekken op te plakken.

Voorlezen & liedjes zingen

Ook hebben de kinderen naar verhalen geluisterd, over Jip en Janneke, die een koe tegen kwamen in een weiland. We zingen liedjes over dieren b.v: Een koetje en een kalfje die stonden in de wei, toen kwam er opeens een varkentje voorbij. Dat zei dat zei geef dat kalfje maar aan mij, Nee zei de koe boe boe boe 2x.

Heerlijk knutselen

De kinderen zijn enthousiast en fanatiek aan het verven, plakken. Ook praten we met de kinderen over het thema er komen verhalen los sommige kinderen vertellen dat ze wel eens op een boerderij zijn geweest. En ze geven zelf aan wat voor liedjes ze willen zingen.

Kortom het is voor de kinderen en leidsters een succes om aan het thema te werken.