Een regenachtige zomervakantiedag

Vanmorgen zijn er maar 5 kinderen op de BSO. Een leuk groepje om wat leuks te doen.

Pannenkoektaart maken

Na het drinken maken we een menukaart voor tussen de middag. Eerst moeten we natuurlijk boodschappen halen. Dus jassen aan, tas mee en daar gaan we. Ons menu: pannenkoekentaart met aardbeien, kwark en slagroom als toetje. Nadat de boodschappen zijn gehaald begint ieder met zijn eigen pannenkoektaart.

De pannenkoeken zijn klaar en liggen op een grote stapel. Eerst wordt er 1 pannenkoek gepakt. Daar wordt stroop op gedaan. Daar bovenop komt weer een pannenkoek waar poedersuiker op komt. En zo stapelen we door tot de pannenkoeken op zijn. En daarna wordt het heerlijk knoeien en smullen.

Uitbuiken na aardbeien met slagroom

Maar het toetje moet ook nog worden gemaakt. De één snijdt de aardbeien in plakjes, de ander klopt de slagroom en de kwark door elkaar heen. Dit toetje kunnen we nog net op en nu maar even uitbuiken!

’Speelpark Sanjesfertier

s Middags komen er nog drie kindjes bij en gaan we naar Sanjesfertier. Eenmaal daar aangekomen is het meteen spelen geblazen. Eerst wordt het springen op het grote springkussen en daarna vliegensvlug naar de apekooi. Klimmen, klauteren en rennen, ze vermaken zich prima. Dan komt gelukkig het zonnetje erdoor en kunnen we mooi nog even naar buiten. Er wordt ongeduldig gewacht voor het treintje. Na een kwartiertje vertrekt de trein, DAAG!

Op het einde van de middag is het toch weer tijd om naar Wammes Waggel te gaan, hoe graag we ook willen blijven.