Samen cakjes bakken

Het is maandag 27 februari. Als we het fruit hebben opgegeten, gaat H met Wieke naar de winkel, we gaan cakejes bakken!

Eerst een verhaaltje van Jip & Janneke

H. pakt een karretje en we halen meel, eieren en olie. Als we terug zijn op Bommel wassen we onze handjes en gaan we aan tafel. We pakken het Jip en Janneke boek en lezen het verhaaltje voor van Jip en Janneke die ook cakejes gaan bakken, en de hele keuken zit onder het meel!. Dan gaan we los!!!

En dan: zelf koken…

De kinderen doen meel in de beslagkom. We roeren de eieren erdoor en de olie en ook wat water. Om de beurt mogen we met de mixer mixen, het gaat hartstikke goed! We pakken de vormpjes erbij en doen er allemaal beslag in. Nu moeten ze nog in de oven.

Smikkelen

Als ze er in staan, staan we allemaal te kijken. Als de oven piept dan zijn ze klaar en plakken we er een plaatje van Alfred Jodokus Kwak op, en ohhh wat zien ze er lekker uit. ‘’s Middags drinken we wat en eten we natuurlijk ons zelfgemaakte cakeje op. Die gaan er wel in, zo lekker zijn ze.