Voorleesontbijt BSO Buitenpost

Dit jaar was het voorleesontbijt in Buitenpost. De kinderen uit Surhuisterveen kwamen en kinderen met ouders, pake’s en beppe’s, opa’s of oma’s kwamen langs.

Biggetje Jan wil brandweerman worden

Het voorleesontbijt werd dit jaar verzorgd door de brandweer. Om 9.30 uur was iedereen er en kregen we drinken en lekkere broodjes van de echte bakker. Daarna ging de brandweervrouw een boekje voorlezen over biggetje Jan die brandweerman wil worden. De kinderen vonden het een leuk verhaaltje en sommige kinderen vonden het zo mooi dat ze snel naar voren liepen om de plaatjes van dichtbij te bekijken.

We mogen in de brandweerauto!

Het verhaaltje was erg leuk maar toch kwam het mooiste nog, buiten stond een hele grote brandweerauto. Snel erheen, dit is spannend zeg. We mogen in de brandweerauto, en de kinderen mogen de echte helm op en anderen zitten achter het stuur. Dan gaat de brandweerman achter het stuur zitten en gaan de zwaailampen aan, dit is mooi zeg! En dan horen we, tatutatut! Dit is wel spannend, maar ook een groot feest.

Het was een gezellig uurtje voorleesontbijt