GASTOUDERS BEDANKT! Een kleurige gastouderverwendag

 Dit jaar stond de jaarlijkse gastouderverwendag in het teken van kleur! Ieder jaar besteden we aandacht aan de gastouderverwendag met een kleine attentie.

Kleuradvies

In plaats van een kleinigheidje in de brievenbus of bezorgd door Annette of Willemke, was er op 15 juni jl voor de gastouders een kleurenadviseuse uitgenodigd: Janneke Douma uit Groningen Janneke liet ons aan de hand van strookjes papier vertellen over je lievelingskleur en de lelijkste kleur.

Kleuren maken de gastouder

Het was grappig om te zien hoe je blijkbaar eerst lichamelijk reageert op kleur en dan pas verstandelijk. Bij mooie kleuren gaat de stem omhoog, je gezicht fleurt op en bij een lelijke kleur het tegenovergestelde. Aan de hand van een ‘regenboog’ paraplu liet ze zien wat kleur met iemand kan doen. Kleding van de juiste kleur is heel bepalend! (Een goede tip bij het winkelen: als kleren vanaf het allereerste moment niet goed zitten, dan niet kopen, maar laten hangen. Voelt het gelijk goed, dan is het oké). Janneke vertelde in een vlot tempo allerlei feiten en wetenswaardigheden van kleur.

Na de pauze met koffie en koekjes en chocolaatjes kwam het antwoord op de vraag wát je wel of niet kan aantrekken: een lage heupbroek, een V-hals, een wijde blouse om je pondjes te verbergen, een getailleerd jasje of juist niet.

Modeshow & persoonlijk advies

Ze gaf een kleine modeshow met ‘foute’ kleding en betere kleding. Het werd voor iedereen heel duidelijk dat kleren wel degelijk de vrouw maken. Als laatste gaf ze ons allemaal een kort persoonlijk advies over welke kleren het meest geschikt zijn. Het was voor iedereen een hele geslaagde avond.

Gastouders: nogmaals van harte bedankt voor jullie inzet en enthousiasme als gastouder!!! We hopen dat we ook het komend jaar weer op jullie mogen rekenen.